Luz García: “La pandèmia ha provocat un retrocés en la situació de les famílies amb Malaltia de Huntington”

El 19 de Febrer de 2021, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries, XARXANET es va posar en contacte amb l’ACMAH i va fer una entrevista, a la seva Tècnica de Projectes, Gestió i Recursos, per parlar sobre la Malaltia de Huntington, l’Entitat i les conseqüències de la pandèmia en les persones i famílies afectades.

Us deixem alguns paràgrafs de la mateixa:

Parlar de la situació de crisi sanitària actual és parlar de pèrdues, absències i dols i d’un any 2020 molt dur i difícil per a les nostres famílies. La Covid-19 i els seus efectes directes i indirectes estar deixant una empremta important en les persones amb discapacitat i malalties neuro-degeneratives i minoritàries com la nostra.

Pel que fa a les persones afectades ha comportat una davallada en el manteniment de les seves capacitats físiques, cognitives i conductuals, donant-se un avanç important en els símptomes evolutius de la malaltia, generat per la inactivitat obligada pel confinament i els canvis en els horaris i les dinàmiques del dia a dia que, en perfils com els nostres, els hi ha provocat un gran retrocés.

Els entorns i nuclis familiars i les figures de cuidadors i cuidadores no professionals, han sofert també un important augment de les seves hores de dedicació a la cura i de responsabilitats, moltes vegades per problemàtiques socials i econòmiques sobrevingudes, provocant fortes sobrecàrregues que han donat pas a situacions d’angoixa i de molt desgast físic i emocional.

Des de l’ACMAH hem augmentat l’atenció individual, no presencial, a fi de minimitzar tots aquests efectes i les nostres persones i famílies han estat acompanyades, sobretot i amb més intensitat, al llarg dels moments més durs de confinament.

Enllaç a l’entrevista sencera:

https://xarxanet.org/comunitari/noticies/luz-garcia-la-pandemia-ha-provocat-un-retroces-en-la-situacio-de-les-families